Все още не са ясни причините за възникването на пожара в търговски обект в Шумен

В 15:49 часа вчера чрез телефон 112 в дежурната част на РС ПБЗН- Шумен бил приет сигнал за пожар в търговски обект на бул.“Мадара“ в града, съобщават от полицията.

Към мястото на произшествието са насочени противопожарни екипи. След пристигане било установено, че горят шест метални контейнера, собственост на 47-годишния Г.Д. от Нови пазар. Контейнерите били разположени на открита площадка в двора на търговски обект и били пълни с промишлени стоки. В гасенето на огнената стихия, която  била на площ от близо 200 кв.м.  са се включили 16 пожарникари.

Пламъците били загасени с 40 тона вода. Унищожени са около 210 кв.м. покривна конструкция, шест метални контейнера около 600 броя промишлени стоки и оборудване, опушени били около 600 кв.м стени. Благодарение на бързата реакция на огнеборците са спасени магазин за промишлени стоки с площ 400 кв.м., други пет контейнера за стоки, търговски обект за масло с площ от 50 кв.м, магазин за части разположен на площ от 150 кв.м. и търговски обет за защитни облекла- 180 кв.м.

Причините за възникване на пожара са в процес на установяване. В 01:50 часа бил приет сигнал за пожар в скрито огнище на същото място. Пристигналият на място екип погасил пламъците с помощта на 500 л. вода. Не е допуснато разпространение на огъня. Днес ще бъде извършен оглед. Образувано е досъдебно производство.

Подобни

Leave a Comment

three × five =