Все повече шуменци поръчват дърва от ДГС-Шумен, доставките обаче се бавят

Продължава снабдяването с дърва от ДГС на жителите на Шумен, които са подали заявления в стопанството. Към момента се изпълняват тези, които са подадени през януари 2017 година, съобщи СИДП.

Доставките към града се бавят, защото с всяка изминала година се увеличава броя на хората, които искат да се отопляват с дърва добити от шуменското стопанство.

Приоритетно стопанството снабдява с дърва хората от селата, тъй като в малките населени места няма борси за дърва и въглища, докато в града те са няколко и работят целогодишно, уточняват от предприятието.

8 100 кубически метра дърва за огрев ще получат през тази година жителите на шуменските села от ДГС-Шумен. Заявките са предадени в стопанството от кметовете на населените места и вече се изпълняват.

Към момента са доставени 5 800 кубическа метра от поисканите количества. Ако метеорологичните условия останат добри и позволят да се работи в гората до края на месец ноември, то всички заявки към селата ще бъдат изпълнени преди началото на отоплителния сезон.

Средно годишно ДГС-Шумен добива 12-13 000 кубически метра дърва, които се предоставят на населението за отопление. Цената на един кубик от склад в гората е 57 лева с ДДС.

 

 

Подобни

Leave a Comment

3 × one =