Във време на “водна криза”, къде са повелителите на водата?

В Шумен няма вода близо 24 часа. До неприятната ситуация се стигна след възникването на 5 последователни аварии, които не позволиха от чешмите на шуменци да тръгне вода.

Причините довели до безводие се изясниха и само потвърдиха, колко важен бе подписаният бизнес план заради старата и амортизирала водопреносна мрежа.

Единствените, които се зарадваха на ситуацията се оказаха “Повелителят на водата” и кандидат за кмет на Шумен, Добромир Драев и самопровъзгласилата се днес “Пророчица” Даниела Русева.

Докато аварийни екипи, директори, началници, дори и граждани се опитваха да погнат за откриването, достигането и отстраняването на авариите, гореизброените се опитаха да отмъкнат някой друг наказателен вот срещу опонентите си.

Питаме се обаче, редно ли да се използва всяка една ситуация, за да се насажда омраза, недоволство и смут у хората.  Дори подканванията за мирен протест пред ВиК изглеждат някак жалки като опит да се удавиш в празния водопровод на ВиК.

Популизмът не води до нищо добро дами и господа. Той разделя и пречи на чистия разум. Брадатите чичковци, които говорят от клипчета в социалната мрежа се оказа, че не са толкова загрижени за ВиК проблемите ви, а за гласовете, които биха измъкнали от вас. Зад фасадата от притеснение за водата, все пак успяхме да видим номера на кандидата в интегралната бюлетина…

Водата ще дойде, но няма да отмие онова бясно желание за власт и хитри схеми оплетени на гъба на работещите хора!

 

Подобни

Leave a Comment

three × two =