Възрастни и хора с увреждания представят „Смядово пее и танцува“

Потребители на социали услуги на територията на община Смядово, ще представят богата културна програма по време на мероприятието „Смядово пее и танцува“. Събитието ще се проведе днес, от 19 часа на централния площад „Княз Борис 1“ в града. Освен песни и танци, гостите ще се насладят на театрални сценки и пресъздаване на местни обичаи, на скеч-шоу и рецитали, ще могат да видят арт-ателиетата, както и да опитат от кулинарната изложба с традиционни ястия за региона. За участниците са предвидени награди.

Мероприятието се провежда по проект, спечелен от Община Смядово. Финансиран е от Фонд „Социална закрила“, а общата му стойност е 6 597, 15 лева. Фондът осигурява 5 905, 90 лева, докато общинското участие е в размер на 691, 25 лева.

Участниците са потребители на различни социални услуги на територията на общината: ДВХПР – с. Черни връх; Защитено жилище – с. Янково; Защитени жилища 1 и 2 и ДЦВХУ в Смядово; ДЦСХ  и ЦСРИ в град Смядово. Те ще бъдат ръководени и придружавани от съответните специалисти и персонал. Целевата група са хората с увреждания и възрастните.

Подобни

Leave a Comment

1 + two =