Вълна от опити за телефонни измами залива Шумен

За няколко опита за телефонни измами са информирали жители на Шумен. Съобщенията са получени чрез телефон 112, информираха от Областна дирекция на МВР. Хората са обяснили, че непознати са им звънили на стационарни телефони и са се представяли за полицаи. Казвали им, че в града тече акция за задържане на измамници и че телефонният им номер бил намерен в списък. Искали са хората да съдействат на полицията.

В друго обаждане мъж, който се представил за полицай казал, че е задържана група измамници и че един от тях е избягал, но в задържаните са намерени тефтери с номерата на потенциални жертви. Обяснили, че ако получат обаждане да се обадят на телефон 08112, за да могат да получат съдействие.

Във всички разговори хората са били разпитвани дали някой преди това ги е притеснявал по телефона. В ход след това влиза схемата с обаждане от друг човек, който започва да заплашва.

Следва трето обаждане по време на което „полицаят“ моли хората да съдействат измамниците да бъдат задържани и увещава хората да предоставят пари и ценности в името на добре свършената работа.

За пореден път молим хората да не се доверяват на непознати по телефона. Получите ли такова обаждане прекъснете връзката и се свържете с ваши близки и роднини.

Телефонът за връзка с полицията е 112. Телефон 08112 не съществува!

Подобни

Leave a Comment

16 − fifteen =