В област Шумен стартира акция “Зима”

От 1-ви ноември на територията на Област Шумен започва традиционната акция “Зима”. Тя се провежда от областните дирекции на МВР в цялата страна, съвместно с Български червен кръст и Съюза на българските автомобилисти.

Днес на пресконференция пред журналисти, инспектор Миронов от пътна полиция към Областната дирекция на МВР Шумен, представи някои от поставените цели.

И тази година акция “Зима” ще се проведе в 3 етапа:

6-ти ноември – Ден  без велосипедисти жертви на пътя

16-ти ноември – Ден без пешеходци жертви на пътя

22-ри ноември – Ден за безопасно шофиране през зимата

“Контролът върху всички участници в движението ще бъде наистина засилен. Ще се следи за наличие на оборудване със съответните сигнални средства. Във втората част на кампанията ще работим предимно с пешеходци и водачите, които им отнемат предимството. Третият етап на акцията ще бъде насочен към техническото оборудване и готовността на превозните средства за движение при зимни условия”, заяви инспектор Миронов.

По късно през деня предстои и среща с фирмите, които отговарят за снегопочистването в града, допълни инспекторът.

“Всички трябва да са много внимателни на пътя. Започва да се стъмва по-рано и риска за пешеходците става по-голям. Не трябва да се пресича на места, които не са осветени или обозначени за това. Рязкото изкачене на пътното платно също носи големи рискове. Не само шофьорите, а и пешеходците трябва да проявяват разбиране и толерантност на пътя”, апелира Миронов.

Подобни

Leave a Comment

4 − two =