В понеделник стартират мащабни ремонти на улици в Шумен

От 4 септември започват мащабни ремонти по улиците на Шумен. Първоначално ще се работи по улица “Индустриална” в промишлената зона на града. Строителните дейности там ще се извършват в участъка от ул. “Дедеагач” до път I-7. Няма да се спира движението на автомобили, но шофьорите трябва да спазват  временната организация и вертикалната сигнализация, която ще бъде поставена, докато текат ремонтните работи. Това съобщават от общинската администрация.

В списъка за ремонтно-възстановителни дейности за 2017 година са предвидени 40 улици в Шумен и  кварталите „Мътница“, “Макак” и “Дивдядово”. При допълнително възникнала необходимост ще бъдат включени и нови улици. Ще се работи на местата с нарушена настилка, като на най-компрометираните участъци ще се направи машинно преасфалтиране, което ще гарантира по-голяма дълготрайност на извършените ремонти. От миналата година е въведено и  изискването за двугодишна гаранция към пътно-строителните фирми, с които сключва договор за рехабилитация на уличната мрежа.

Автомагистрали “Черно море” ще извърши аварийните ремонти на уличната мрежа в Шумен и кварталите „Дивдядово”, „Макак” и „Мътница”. Поръчката е на стойност 720 000 лева, като ремонтните дейности ще продължат до изчерпване на предвидените средства.

 

 

Подобни

Leave a Comment

twelve + 1 =