В “Черния петък” измамите дебнат отвсякъде! Вижте, за какво трябва да внимаваме

Черният петък наближава. Потребителите вече са се подготвили да купуват изгодно, а търговците – да продават все повече. Но не всички търговци са добронамерени.

Съвети как да се предпазим от измами в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR дадоха Игнат Арсенов от Европейския потребителски център и собственикът на агенция за социален маркетинг Юлиан Ненчев.

Най – важното е, каза Игнат Арсенов, потребителите да са особено бдителни какво купуват и какъв е търговецът.

“Нормално е, когато транзакциите се увеличават, да се увеличат проблемите и измамите с тях. Потребителите трябва да са внимателни, да са сигурни, че всичко е нормално. Ако имат и най-малко съмнение, трябва да се подсигурят по някакъв начин”, обясни Арсенов.

Според него българинът все повече започва да използва карта за своите плащания, но това не винаги гарантира безопасността на парите.

По думите на собственика на агенция за социален маркетинг Юлиан Ненчев търговците постоянно търсят малки вратички, през които да могат законно да излъчат потребителите.

“Особено опасна е онлайн търговията. Трябва да се подбира и начинът за плащане. Ако плащате с карта, внимавайте къде въвеждате данните си. Има доста огледални сайтове – влизаш в един сайт, а всъщност се отваря друг – огледален и фалшив”, коментира Ненчев.

Все пак той смята, че винаги един потребител може да разпознае некоректния търговец по един или друг начин – неподдържан сайт, липса на контакти и други.

Подобни

Leave a Comment

ten + 19 =