II ОУ „Д-р П. Берон” Шумен посрещна пътуващата изложба на своето училище-съименник от София

Във фоайето на II ОУ „Д-р П. Берон” гр. Шумен се състоя откриване на пътуваща изложба на 25 II ОУ „Д-р П. Берон”, гр. София. Делегацията беше от 15 деца и 5 ръководители, водени от директорът – г-жа Надка Христова. Излъчен бе късометражен филм за 100 годишнината училището, направен от техни ученици. Домакините от Базовото училище поздравиха гостите с няколко песни на вокална формация “Шаренийки”, с ръководител г-жа Х. Станева.

Гостите отвърнаха на поздрава с изпълнение на фолклорна формация “Изворче” с ръководител г-жа Гашева. Специален видео-поздрав на Г-жа В. Кастрева началник на РУО София бе излъчен на видеостена. Директорката на 25 II ОУ „Д-р П. Берон” г-жа Христова, която е завършила Шуменския Университет и е карала държавна практика в Базовото училище Шумен, поздрави присъстващите и връчи на директора на на училището домакин специално изработен стъклопис.

Идеята на двете училища е с тази първа крачка да се постави началото на една общност на училищата с патрон Д-р П. Берон в България. Към инициативата вече се присъедини ОУ „Д-р П. Берон” гр. Плевен, където изложбата гостува миналата седмица.
Децата от двете училища бяха много щастливи. Пяха и играха заедно. Размениха си и контакти.

Подобни

Leave a Comment

ten + fourteen =