Галъп: Над половината от българите не планират почивка това лято

54% от българите твърдят, че не планират да почиват това лято, а 44% пък казват, че планират. Останалите твърдят, че още не знаят. В България на море мислят, че ще могат да отидат 55% от заявилите, че ще почиват.

За море в чужбина пък мислят 36% от онези, които планират почивка. 26% от възнамеряващите да почиват пък казват „планина в България“.Останалите споменават всякакви форми на културен, СПА и тн. туризъм. Това показва проучване на „Галъп интернешънъл“ съвместно с Борда по туризъм.

Средният брой дни планирана почивка е 10. Повечето българи обаче не искат или не могат да слеят всичките дни почивка. Средните подготвени пари за лятна почивка пък са 1557 лв. Ясно е, че лятната почивката остава достояние на по-малка част от българите. По ред причини предпочитано остава Черно море.

В отговорите „на море в чужбина” вероятно пък се оглежда най-вече Бяло море. По повод текущата дискусия относно преместваеми обекти, мнозинство от 78% не приемат идеята за спешни промени в законите. 19% пък я приемат. Останалите се колебаят.

 

 

Подобни

Leave a Comment

two + six =