Георги Атанасов представя новата си книга „Събличане на росата“ във Велики Преслав

Поетът Георги Атанасов ще представи новата си книга „Събличане на росата“ на 14 юни от 17:00 часа в галерията на Община Велики Преслав.

Ето и кратък откъс от книгата:

„Поетите нямат понеделници.
Поетите нямат недели.
Те са вятър във вятърни мелници
и вятъра мелят.
И сред тази вихрушка от плява
поетът оре и засява.“

Георги Атанасов е роден през 1951 г. в град Лом. Завършил е Висшето военно артилерийско училище в Шумен и Софийския университет „Св. Климент Охридски“, факултет по журналистика, специалност „Редакционно и издателско дело“. Член е на Съюза на българските писатели и на Литературния кръг „Смисъл”.

Автор е на 11 книги , сред които поетичните „Думи за из път“, „Слънчево махало“, „Потайна книга на любовта“, „Опаковани различия“, „Зеленика“, „Осмият цвят на бялото“ и “Събличане на росата”. На повестта „Сватбите на Маринков“ и на монографията „Ранното военно книгоиздаване в България 1917-1918 г. Походна войнишка библиотека“. Автор е на детски книги и редица сценарии за телевизионни предавания.

Носител е на националната литературна награда „В полите на Витоша“ и на други регионални награди за поезия. Работил е като журналист във вестници и списания, а също така повече от 15 години е редактор, завеждащ редакция за художествена литература и главен редактор на издателство.

 

 

Подобни

Leave a Comment

3 + twelve =