ГЕРБ взе Миланово

Поредното политическо чудо сътвори ГЕРБ на частичните избори за кмет на с. Миланово, общ. Велики Преслав. За последните 20 години в населеното място, където живеят малко над 600 души и над 80 % от които се определят като етнически турци, кметове са били винаги представители на Движението за права и свободи.

Днес беше сложен край на тази традиция и извършен символичен политически пробив от областната структура на ГЕРБ – Шумен. Според предварителните данни от протоколите за кандидатът на ГЕРБ Хасан Хасанов са гласували 254 души, а за този на ДПС само 50.

„Подобна победа е твърде знаменателна, показва, че хората ни вярват и ние се ползваме с тяхното доверие. Благодаря на всички, които ни подкрепиха“, заяви областният координатор на ГЕРБ и кмет на Шумен Любомир Христов.

Помолихме за коментар Гюнай Исмаил, който е координатор на партията за работа с малцинствата: „Това, което се случи тази вечер показва, че ГЕРБ има огромен потенциал в община Велики Преслав. Възелът около сегашният кмет Горчев се затяга и предстои решаваща битка за общинските избори следващата година.“, заяви той.

Подобни

Leave a Comment

one + 2 =