Глобиха жители на Шумен и Нови пазар за неспазване на заповедта на министъра

И в Шумен днес са установени нарушения на заповедта на министъра. Съставени са шест акта на жители на града. Установените са нарушения на бул.“Славянски“, междублоково пространство на бул.“Мадара“  и четири са установените нарушения на детската площадка зад ДКЦ 1 в Шумен.

Днес е образувано и досъдебно производство след като при извършена проверка на адрес във Върбица било установено, че 58-годишна жена не спазва наложената й карантина. Случаят е докладван в РП- Шумен.

Отново днес в следобедните часове, служители на РУ- Нови пазар установили седмина нарушители на въведените от министъра на здравеопазването  със заповед № РД-01-143/ 20.03.2020г. противоепидемични мерки . В 14:37 часа на стария градски стадион на ул.“Оборище“ в Нови пазар служителите на реда установили двама мъже, в чието присъствие с топка играели три деца.  По- късно, в градинка на ул.“Дунав“ в града полицейските служители установили петима  младежи, които седели на една от пейките и си говорили.  На нарушителите са съставени актове за установяване на административни нарушения  по чл. 209 а във вр. с чл. 63 ал. 1 от Закона за здравето ( за които се предвижда глоба в размер на 5000 лева за всеки  нарушител). На двама от тях били съставени актове  за нарушения по чл. 6 от Закона за българските лични документи, тъй като не представили на полицаите документи за самоличност. За тези нарушения се предвижда глоба от 50 до 300 лв. за всеки от нарушителите.

 

Подобни

Leave a Comment

twenty − eleven =