Гората над “Мечката” в ПП “Шуменско плато” е в пламъци (обновена)

За трети път през тази година гората над “Мечката” в ПП “Шуменско плато” е в пламъци. Към момента пожарът е обхванал около 3 декара и продължава да се разраства. “Огнищата са две и пламъците бързо пълзят по дърветата”, съобщи старши лесничей Ивайло Тодоров, който е на място с още 9 горски от ДГС-Шумен, които се опитват да потушат пожара.

“Теренът е пресечен и това ни затруднява изключително. Очакваме към нас да се присъединят колеги и от други стопанства, които да ни окажат помощ при погасяване на двете огнища”, каза още инж. Тодоров.
За разлика от предишният пожар в тази част на парка, този път пламъците са обхванали и част от пътеката на колоездачите.

СИДП и ДГС-Шумен призовават гражданите да бъдат внимателни и да пазят горите от пожари, а ако видят огън в гората да подадат сигнал на телефон 112.

Към момента пожарът е овладян. Заради силния вятър той е обхванал почти 10 декара от гората, докато бъде ограничен. Горските остават на място и ще продължат да обливат с вода района. Все още не се знае каква е причината за пожара, но най-вероятно отново се касае за незагасен от туристи огън.

Подобни

Leave a Comment

5 × two =