Двайсетина надзиратели и служители на съдебна охрана протестираха в Шумен (СНИМКИ/ВИДЕО)

Около двадесет надзиратели в ареста в Шумен и служители на съдебна охрана се събраха в ранни зори пред сградата на съдебната палата, за да изпият по едно кафе и да поискат по-високи заплати и по-добри условия на труд. Организатори на акцията са Синдиката на служителите в затворите в България и Синдикат „Охрана“.

Протестиращите настояват и за назначаване на нови служители, тъй като численото съотношение между надзиратели и лишени от свобода, отдавна е достигнало критично ниво.

Тяхното желание е заплатите и социалните им плащания да бъдат изравнени с тези на другите служители от сектор “Сигурност”. Работещите в системата на МВР получиха допълнително 100 млн. лева.

Служители в ареста и съдебната охрана пият кафе и протестират пред съдебната палата в Шумен

Служители в ареста и съдебната охрана пият кафе и протестират пред съдебната палата в Шумен. Настояват за повишаване на възнагражденията, подобряване на условията на труд, както и назначаване на нови служители

Публикувахте от СтрелаБГ в 30 януари 2018 г.

Днес на протест излизат над 4000 служители от 13 затвора в страната, 24 затворнически общежития и близо 1300 служители, охраняващи съдебната власт.

Подобни

Leave a Comment

4 × one =