Две нови постановки за новия творчески сезон на шуменския театър

С две нови заглавия ще започне творческия сезон в ДКТ „Васил Друмев“ –гр. Шумен през септември. В момента вървят репетициите на постановката на Димитър Маринов „Ще ти разкажа за Америка”. Постановката е дело на директор на театъра – Димитър Димитров.

Абсурдната като живота комедия е писана за Красимир Ранков, който ще видим и в главната роля. Ще му партнира и друго добре известно лице от театъра и киното – Мария Статулова.

В ролище на останалите герои ще се превъплатят и актьорите от трупата на шуменския театър Стефани Лечева, Валентин Василев, Микаела Берчева и Марина Мозжухина и гост актьорът – Веселин Борисов. Премиерата е насрочена за 26.09.2018 г.

Днес започнаха репетициите и на постановката за най-малките ни приятели „Как се гони страх” от Калин Илиев. Режисьор е Цвети Пеняшки /гост/, който постави „Приказка за рицаря без кон” от полската авторка Марта Гушньовска през настоящия творчески сезон. Сценограф и кукли – Мартина Махмудиева , музика – Александър Валериев.

В ролите ще видим  актьорите от трупата на шуменския театър – Александър Валериев, Ивана Бобойчева, Елена Атанасова и Иван-Алексанъдр Дойчев.

Премиерата на детското представление  е  на 16.09.2018 г.

 

 

Подобни

Leave a Comment

thirteen − 7 =