ДГС-Смядово ремонтира контролен пункт за превенция на пожарите

Над 20 000 лева собствени приходи е отделило ръководството на ДГС-Смядово за ремонт на Контролен горски пункт „Цонкова барака“, похвалиха се от Североизточно държавно предприятие.

Обособени са нови санитарни помещения, а останалите стаи са преустроени. Изградена е канализация и сградата е санирана изцяло. Подеменен е покрива и цялото обзавеждане на пункта.

„Ремонта, който направихме не е самоцелен. В пункта постоянно има дежурен, който следи обстановката по време на пожароопасния сезон. През последните две години не сме допуснали нито един пожар на наша територия и правим всичко възможно, за да опазим горите от огнената стихия.

До тук лятото беше дъждовно и нямахме проблем, но през август се очаква повишаване на температурите, което неминуемо ще доведе до засушаване, а това от своя страна ще увеличи риска от пожари.  Всички ние виждаме какво става в съседна Гърция и сме взели всички превантивни мерки, за да не допуснем възникване на пожари на територията на ДГС-Смядово“, коментира директорът на стопанството инж. Сава Савов.

Припомняме ви, че в териториалното поделение бяха изградени 11 000 метра минерализовани ивици и 27 000 линейни метра лесокултурни прегради, които да спират разпространението на огъня при евентуален пожар.

В горите се извършва денонощно наблюдение, но въпреки това инж. Савов приканва всички граждани, които забележат огън в горските територии или в близост до тях, да подадат сигнал на телефон 112.

 

Подобни

Leave a Comment

nineteen − thirteen =