Деветокласничката Милвана Караиванова спечели конкурс, обявен от РЗИ-Шумен

Вече има победител в конкурса, който организираха от РЗИ–Шумен съвместно с Общински здравен център гр. Шумен и Български младежки червен кръст за изготвяне на мото за целогодишната информационна кампания през 2018 г. с акцент върху превенцията, образованието и информираността за ХИВ/СПИН на територията на област Шумен.

За участие бяха поканени всички ученици от 8 до 12 клас от община Шумен.

Журито, в състав от представители на трите организации класира призьорите в две основни групи – за мото (от получените 23 предложения) и за рисунка (5 предложения).

Мотото, което е класирано на първо място и ще се използва за целогодишната информационна кампания за ХИВ/СПИН през 2018 г. на територията на област Шумен е: „ПАЗИ СЕ ДНЕС, ЗА ДА СЕ УСМИХВАШ УТРЕ!“ на Милвана Караиванова, ученичка в IXб клас на СУ „Йоан Екзарх Български“ гр. Шумен.

На второ място е Айлин Фикрет, ученичка в Xб клас на СУ „Йоан Екзарх Български“ гр. Шумен с предложението – „Обичай безумно, живей разумно!“, а на трето място е класирана Есра Фикриева от  IX г клас на СУ „Йоан Екзарх Български“ гр. Шумен с „Обичай красиво, обичай страстно, но…безопасно!“.

Стимулиращата награда е за Георги Гюров от X б клас на СУ „Йоан Екзарх Български“ гр. Шумен с мото: „Вие можете да се предпазите от невидима заплаха жив, използвайки умело презерватив!“.

В категорията „Рисунки“ поради малкият брой предложения, журито определи две награди. Отличилият се призьор е Александър Димитров от XIаклас на СУ „Йоан Екзарх Български“ гр. Шумен, а стимулиращата награда е за Биляна Георгиева, ученичка в VIIIб клас на СУ „Сава Доброплодни“ гр. Шумен.

Победителите в конкурса ще бъдат поканени в кампанията за отбелязване на 14.02.2018 г. – Ден на влюбените, като част от Национална АНТИСПИН кампания за получаване на наградите.

 

Подобни

Leave a Comment

1 × three =