Демонстрации на роботчета Финч в Регионалната библиотека в Шумен

Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” – Шумен се включва в инициативата Европейска седмица на програмирането (CodeWeekEU), стартирана от Европейската комисия през 2013 г. като ежегодна кампания в европейските страни, насърчаваща организирането на разнообразни инициативи за развитие на изчислителното мислене и повишаване на цифровите умения.

Целта е да се популяризира програмирането, да се покаже как то превръща идеите в реалност и да се сближат хората, които не са изгубили вкус към новото.

През настоящата година Европейската седмица на програмирането ще се проведе в периода 7-22 октомври, като в България инициативата се осъществява със съдействието на Посолството на САЩ и Фондация „Глобални библиотеки – България”.

Библиотеката се включва в Европейската седмица на програмирането с организирани демонстрации и практическа работа с роботчетата Финч, подарени на библиотеката от Посолството на САЩ в България.

В планираните занимания ще се включат възпитаници на СУ „Сава Доброплодни”, СУ „Йоан Екзарх Български” и на клубовете „Графичен дизайн” и „Информационни технологии” към Център за подкрепа на личностно развитие – Общински детски комплекс в Шумен. Заниманията ще ръководят преподавателят по информатика в СУ „Сава Доброплодни” Ангел Ангелов и Николай Лазаров, мрежови администратор в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”.

 

Програма:

 

10 октомври 2017 г., 8:15-9:00 ч.

Демонстрация и практическа работа с роботчетата Финч – РБ „Стилиян Чилингиров” гостува в СУ „Сава Доброплодни” – Шумен

 

12 октомври 2017 г., 14:00-15:00 ч.

Демонстрация и практическа работа с роботчетата Финч – два класа от СУ „Йоан Екзарх Български” – Шумен гостуват в РБ „Стилиян Чилингиров”

 

19 октомври 2017 г., 14:00-16:00  ч.

Демонстрация и практическа работа с роботчетата Финч – два класа от СУ „Йоан Екзарх Български” – Шумен гостуват в РБ „Стилиян Чилингиров”

 

20 октомври 2017 г., 10:30 ч.

Демонстрация и практическа работа с роботчетата Финч – клубовете „Графичен дизайн” и „Информационни технологии” към Център за подкрепа на личностно развитие – Общински детски комплекс в Шумен с гостуват в РБ „Стилиян Чилингиров”.

Подобни

Leave a Comment

14 + one =