Ден без автомобили в Европейската седмица на мобилността

В Шумен вече стартираха инициативите по повод Европейската седмица на мобилността, а неделя, 22 септември, е обявен за Ден без автомобили. През деня по централната градска част ще има състезания с велосипеди, демонстрации по майсторско управление на тротинетки и велосипеди BMX, както и фитнес тренировка. В заниманията могат да се включат всички желаещи, като до момента над 100 души са се записали за участие в инициативите. Организатори са Община Шумен и РИОСВ-Шумен.

Програмата започва в 11.00 часа на паркинга на пл. „Кристал“, където ще има демонстрация на интервалната тренировка табата. Тя включва динамични и статични упражнения за обща физическа подготовка на цялото тяло. Заниманията ще бъдат водени от сертифицирани фитнес треньори и в тях могат да се включат мъже, жени, начинаещи или напреднали спортисти.

В 16.00 часа отново на паркинга на пл. „Кристал“ организаторите са подготвили демонстрации по майсторско управление на тротинетки. На бул. „Славянски“ в 17.00 часа започва скоростно състезание с велосипеди. Състезателите ще бъдат разделени в три възрастови групи: до 12 години, от 13 до 16 години и над 16 години.

В 18.00 часа на паркинга на пл. „Кристал“ ще се проведат демонстрации по майсторско управление на велосипеди BMX. Записването за състезанията с тротинетки, ВМХ и улични велосипеди започва един час преди стартa на съответното състезание.

Подобни

Leave a Comment

one × 4 =