Ден на християнското семейство и Нощ на театрите

И през тази година шуменският театър ще се включи в световната инициатива Нощ на театрите!

Изданието се провежда за осми път, а през 2020 г. е под наслов “Едно място, което ни събира”.

Този празник е още по-специален през тази година, защото съвпада с Деня на християнското семейство – 21-ви ноември!

Както домът е мястото, което ни приютява, така и театралното пространство е онова, което ни събира, за да научим нови житейски уроци, да усвоим важни знания и умения.

“В унисон с променящата се обстановка и с желание да пазим здравето на всички на 21.11. ние ви каним на две събития, едното от които във виртуалното пространство, а другото в камерна зала.

Празникът ще започне онлайн със спектакъла „Историите на мистър Хепи” по Доналд Бисет. На страницата ни във Фейсбук в 10:00 ч. ще бъде публикуван линк към запис на постановката. Ведната след края й актьорите ще покажат на децата как да си изработят част от куклите от представлението с подръчни материали – плодове и зеленчуци.

Режисьор на постановката е Съби Събев, сценографията е на Галина Абаджимаринова, музика на песните – Красен Иванов. Участват актьорите Веселин Бърборков, Радина Алексиева, Джанер Якуб.

В 19:00 ч. в камерна сцена представяме спектакъла “Две” от Таня Шахова. Специалното ни предложение е СЕМЕЕН БИЛЕТ за двама с цена 10.00 лв.

Режисура и сценична среда – Максима Боева, музикално оформление – Милен Апостолов. В ролите – Стефани Лечева, Марияна Бранкованова и Кристина Константинова

Със спазването на всички противоепидемични мерки ние гарантираме безопасна среда за вас, приятели на театралното изкуство!

Насрочената за утре премиера “Въведение в тяхната картина” от Маргарит Минков, с реж. Стайко Мурджев е с нова дата – 30.11. Поради редица обстоятелства и тази дата може да се промени, за което ще бъдете информирани. Ако се състои, очаквайте пресконференция.”

Подобни

Leave a Comment

10 + 14 =