Ден преди Никулден – проверяващи налетяха като оси върху търговците на риба в Шумен

Ден преди големия християнски празник Никулден, търговците на шуменския кооперативен пазар бяха изненадани от масирани проверки на служители от Областна дирекция по безопасност на храните.

Някои от търговците в рибните магазини не се притесниха от присъствието на проверяващите, а други бяха видимо раздразнени и неспокойни, защото проверките затрудниха работният им процес. Както се казва, алъш-вериша трябва да върви!

“Разбирам, че си вършат работата, но и ние се опитваме. Знаете правилото, че ден година храни. Хората, които идват за риба се трупат на опашка, защото ние трябва да отговаряме на един куп въпроси и да вадим всякаква документация. Хората се изнервят и си тръгват или отиват в друг магазин. Съгласен съм, че трябва да има проверки, но не и да ми пречат да работя”, каза пред репортер на СтрелаБГ един от продавачите в рибен магазин, при който не бяха установени нарушения.

“Хората тук продават риба през цялата година, това им е основният продукт и за това съм сигурна като купувам от тях. Проверяват ги – няма лошо, за наша сигурност е,  ама не знам дали проверят така и големите магазини, където рибата не се знае от къде идва и колко пъти е замразявана”, сподели Мария Кьосева, която чакаше да си купи шаран за празничната трапеза.

 

Подобни

Leave a Comment

5 × 2 =