Десети национален пленер по живопис „Шуменско плато“

Националният пленер по живопис „Шуменско плато“ за поредна година събира в Шумен творци от цялата страна. Откриването на десетото издание на пленера е днес от 15.00 часа в базата „Зелено училище“ на платото.

В него ще участват десет художници – пет от Шумен и пет от страната. Това са шуменците Красимир Арсов, Бранимир Боянов, Добромира Димитрова, Ивелина Иванова и Мая Райчева. Останалите участници са Гергана Балабанова от София, Лора Янева от Бургас, Иван Стоянов от Ямбол, Орхан Исмаил от Разград и Иван Кашлаков от Сливен.

Пленерът няма определена тематична или жанрова насоченост и на участниците се дава пълна свобода да реализират творческите си идеи. Целта на пленера е създаването на творчески контакти на художници от различни градове в страната, както и опознаването на културно-историческото наследство на Шумен, природните му забележителности и популяризирането на района като притегателно място за създаване на изкуство.

Пленерът ще продължи до 9 октомври на територията на Природен парк „Шуменско плато“. Изложба с творбите на участниците ще бъде представена в Художествената галерия „Елена Карамихайлова“ на 8 октомври от 17.30 часа. Организатори на проявата са Община Шумен и Дружеството на шуменските художници.

Подобни

Leave a Comment

9 + 17 =