Детски театрален фестивал „Коломбина“ – за поредна година в Шумен

Дванадесетото издание на Детския театрален фестивал „Коломбина” ще се проведе на 29-ти и 30-ти март в Шумен. Събитието се организира от учителския екип Детска градина  „Изворче” и води началото си от 1998 г. От 2007 г. фестивала се провежда ежегодно в навечерието на 27-ми март, обявен от ЮНЕСКО за Международен ден на театъра.

Предвид интереса, който предизвиква в учителската и родителската общност и предвид амбициозните си цели, четвъртото издание на детския театрален фестивал „Изворни таланти” отваря своите рамки и приема статут на детския театрален фестивал и се преименува на „Коломбина”, като същият от 2009г. се провежда ежегодно и  със съдействието на Община Шумен и Училищното настоятелство при ДГ ”Изворче” под мотото „Заедно да бъдем добри”. Това информират от детската градина.

Деца, участващи във фестивала откриват, претворяват и подаряват магията и стихията на театралното изкуство на други деца, за да направят по детски щастлив и приказен днешния и утрешния свят. Целта е всеки малък творец да получи възможност да развие своя потенциал и да го демонстрира пред публика.

Фестивалът ще бъде открит на 29-ти март от 9.00 ч. в залата на Младежкия дом.

Подобни

Leave a Comment

5 − four =