Детското полицейско управление към СУ „Панайот Волов“ в Шумен проведе заключителен етап от подготовка си

Доброволците от Детското полицейско управление към СУ „Панайот Волов“ в Шумен проведоха заключителния етап от своята подготовка днес.  На заслон „Теменуга“ в присъствието на родители и класния ръководител Яна Десева учениците от  4 „Б“ клас направиха разбор на наученото през годината  и днес усвоиха нови знания и умения как да оцеляват в гората и да се ориентират в природата. Полицай Тихомир Радев им показа как да си направят превръзка в гората.

Учениците с интерес разгледаха как се свалят отпечатъци, а  полицаи ги препитаха за основните правила по пътна безопасност . Най-голяма атракция за децата се оказа следовото куче, което демонстрира послушание и пред тях „залови опасен престъпник“. “Искам да ви поздравя за вашата всеотдайност и да ви благодаря, че се включихте в тази инициатива, защото вие сте нашето бъдеще, вие сте бъдещите полицаи, бъдещите хора, които ще опазвате обществения ред и най-вече искам да сте хората, които ще дават примера и авторитета за всички нас. Благодаря ви“каза комисар Йордан Дундаков, н-к отдел  Охранителна полиция към  областната дирекция.

Комисар Дундаков и гл. инсп. Галин Божилов от Охранителна полиция поздравиха децата и им връчиха грамоти за дейно участие през годината в Детското полицейско управление, изработени специално от инсп. Ирина Панова от Детска педагогическа стая към районното полицейско управление в Шумен.

Подобни

Leave a Comment

seven − 2 =