Детско полицейско управление в село Царев брод

Участниците от шестте полицейски управления в област Шумен са премерили сили във викторина по пътна безопасност, майсторско управление на велосипед с препятствия и оказване на първа помощ на пострадали в катастрофа. Това информираха от Областна дирекция на МВР.

Учениците от школата в Шумен, Велики Преслав, Нови пазар, Каспичан, Каолиново и от шуменското село Царев брод завършиха и последния си етап от обучителния процес с открит урок и изпит по пътна безопасност. Домакин на надпреварата е СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в село Царев брод.

Под формата на забавни игри учениците са затвърдили знанията си по безопасност на движението, успешно се справиха и с поставените им задачи при преминаване с велосипед през терен с препятствия. По време на състезанието в двора на училището е „възникнала“ катастрофа с пострадал водач. Екип на районната противопожарна служба в Шумен е помогнал за изваждане на пострадалия, е доброволци от БЧК го изнесоха на носилка.

Автомобилът се възпламени, а бързата реакция на огнеборците по гасене на пожара беше аплодирана от всички участници и зрители. На терен се провел и изпит по оказване на първа помощ на пострадал. Най- атрактивната част е била „нападение“ на училището от бандити, които бяха задържани и обезоръжени от Специализираните полицейски сили с помощта на следово куче.

Всички участници в шестте детски полицейски управления са получили грамоти за отлично представяне в надпреварата, подаръци и листовки за безопасно пресичане и управление на велосипед по време на лятната ваканция.

Подобни

Leave a Comment

three × 4 =