Децата на Белокопитово

Жители на шуменското село Белокопитово се свързаха с нас, за да изкажат своето възмущение от новина свързана с кмета им, която се е появила преди дни в няколко местни електронни медии.

Според хората всичко, което е било написано е клевета и опит на злонамерени хора от селото да уронят авторитета му.

„В Белокопитово никога не е имало по-добър кмет. Той е човек, който се ангажира с нашите проблеми все едно са негови. Нещата, които се изписаха, че тук няма място за децата и, че кмета не ги иска и се опитва да ги изгони не са верни. Внукът ми си идва всяко лято и буквално от сутрин до вечер не мога да го прибера от улицата, където играе с връстниците си. С ръка на сърцето мога да кажа, че съм имала и лични проблеми, които изобщо не го засягат, но ми е помагал и в такива моменти. Не разбирам, защо трябва да се говорят подобни клевети. Мисля, че някой си прави сметката да става кмет догодина – това е единственото ми обяснение“, коментират хората от селото.

 

Наш репортер, който бе поканен в селото, за да се увери с очите си, че за децата от Белокопитово има място, видя как деца и баби играят тенис на маса, осигурена от кмета Алекси Чолаков.

Освен тенисът, децата често се събират и на игрище, където играят футбол и момчета правят мускули докато се набират на гредата.

„Нали знаете, че децата са най-важното за всеки един от нас. Те са нашето бъдеще, нашата гордост и нашата радост. Най-лесно е някой, който иска да постигне нечисти цели е да ги използва, за да повлияе на хората. Ако някой е повярвал, значи не е от тук – от нашето село. Ние знаем истината и тя е , че г-н Чолаков дава всичко от себе си, за да живеем мирно и спокойно и да сме добре. Лоши хора има навсякъде, дори и тук има, но кмета не е от тях“, категорични са те.

„Много ми харесва да си идвам при баба. На Шумен не е така забавно. Тук играем по цял ден и не е толкова опасно, защото няма много коли и мама е спокойна, когато излизам. Събираме се с приятели, има футболно и волейболно игрище, маса за тенис, люлки, пързалки и катерушки, а понякога ходим и в съседката, която ни прави сладкиши и баници“, разказа малката Ванеса.

 

Подобни

Leave a Comment

18 + 6 =