Джипи от Нови пазар поема лекарската практика в село Пет могили

Д-р Венцислав Димитров Петров, който работи като джипи в Нови пазар, поема лекарската практика в село Пет могили, община Никола Козлево. В грижата за хората ще му помага фелдшерът Румяна Кирилова. Това съобщи за СтрелаБГ кметът на селото Мехмед Мехмедали.

След напускането на Здравната служба от д-р Каджа Дудекула през пролетта, жителите на Пет могили, Каравелово, Красен дол и Векилски, останаха без лекарска помощ. По неволя близо 60 % от тях вече са се записали при други джипита в отдалечени населени места.

Д-р Димитров ще преглежда пациенти всяка сряда и събота, от 8 до 16 часа. Кабинетът в Здравната служба е оборудван с всичко необходимо, на втория етаж има и обзаведен апартамент, който обаче няма да влезе в употреба за момента.

Утре и вдругиден, там ще записват пациентите, които все още не са си избрали джипи, а на 4-ти октомври д-р Димитров започва официално работа.

„В началото на месеца ще поставят ваксини на децата в училището и детската градина, които са пропуснали да го направят. Здравните им картони ги съхранявам в кметството, и който реши да ходи при друг лекар, идва и си ги взима от тук“, каза още кметът Мехмедали.

Преди седмица селото се сдоби и със зъболекар. Това е д-р Семир Ангелов от Горна Оряховица, който обаче се е съгласил да живее в апартамента на втория етаж в Здравната служба.

Подобни

Leave a Comment

18 − fifteen =