Директорът-демократ Павлов спечели вот на доверие и остава начело на II ОУ “Д-р Петър Берон“

С 44 гласа “да”, двама “не” и една недействителна бюлетина приключи вотът на доверие към настоящият директор на Второ II Основно училище “Д-р Петър Берон” в Шумен. С  този резултат Павел Павлов ще продължи да заема поста и през следващите четири години. В изборите, които се проведоха днес в претъпканата учителска стая в 97-годишното школо, участваха членове на колектива на училището, както и членовете на Общественият съвет.

„Този ваш вот наистина ме окуражава и смятам да продължа с тази си работа. Не ви обещавам, че ще си завърша мандата, но поне ще го започна. Благодаря Ви наистина за доверието, защото това, което предстои, трябва да го направим заедно. Благодаря и най-вече на тези, които са гласували против. Това означава, че в нашето училище има демокрация. Нека и всички мой колеги директори да постъпят по същия начин. Така ще придобият нова енергия или пък ще имат основание за прекратяване на трудовите си правоотношения“, бяха първите думи на Павел Павлов, след като стана ясно, че вотът е положителен за него.

За участие в гласуването той бе отправил покана към кметът Любомир Христов и към неговият заместник – Найден Косев. От там обаче изпратили писмо, в което мотивират отсъствието си с това, че общинската администрация няма правомощия за подобни действия. Директорът бе скастрен и от началника на РУО – Шумен Светлана Милева, която също получи покана да се включи във вота. Тя обаче е решила да изпрати писмо, в което осъжда своеволния школски директор, определяйки действията му като неприемливи и без никаква правна стойност и последици за трудовото му правоотношение.

Павел Павлов припомни на събралото се множество, че преди 8 години, когато е седнал на горещия директорски стол, заварил една тягостна обстановка и омърлушен учителски колектив. Дори се е говорило за закриване на школото, а много от педагозите се ослушвали за ново работно място.

„Работихме много през тези осем години, но този успех не е мой, той е общ. Благодарен съм на всеки един учител, който работи тук“, каза още той и обяви, че училището занапред ще върви по пътя към по-високо качество на образованието и към интензивно развитие. По думите му, има крещяща нужда от изграждане на добро възпитание у подрастващите. Планът му включва въвеждане на час по религия, воден от православен и от мюсюлмански духовник, в зависимост от религиозната принадлежност на ученика.

„Не съм пророк и не искам да ме следвате сляпо“, категоричен бе Павлов.

Припомняме, че това не е първия вот на доверие, който директора на Базовото организира. Подобна акция се проведе и в края на първият му мандат, като резултатът отново бе положителен.

 

 

Подобни

Leave a Comment

four × 3 =