Директорът на СИДП инж. Веселин Нинов отива на световното изложение „Дни на лова и риболова“ в Загреб

Световното изложение „Дни на лова и риболова“ ще се проведе от 20 до 22 октомври в хърватската столица Загреб. Министерството на земеделието, храните и горите ще участва със собствен щанд, като възможностите за лов в България ще представят директорът на Североизточното държавно предприятие инж. Веселин Нинов, ловният експерт Тервел Стефанов и представители на другите предприятия.

Посетителите на изложението ще могат да се запознаят с нови продукти и екипировка за лов и риболов. Ще бъдат представени и промените в законовите разпоредби в европейските страни, насочени към опазване и по-добра защита на дивеча, рибата и техните естествени местообитания.

В българският павилион ще бъдат показани експонати и реплики на ловни трофеи,  част от които са отстреляни на територията на СИДП. Посетителите ще могат да видят филм за ловните стопанства и да се запознаят с възможностите, които предлага страната ни на любителите на този вид спорт.

„Целта ни е да рекламираме България като ловна дестинация и да покажем на хората, които ще посетят изложението, че ние разполагаме с богат дивечов запас, добре устроени ловни хижи и отлично подготвени специалисти, които познават районите си и животните които живеят в тях, което е и предпоставка за успешен лов“, коментира директорът на СИДП инж. Веселин Нинов.

Подобни

Leave a Comment

fourteen − seven =