Днес е Световния ден на туризма

От 1980 г. Световната организация по туризъм отбелязва Световния ден на туризма на 27 септември, с цел да се насърчава усещането на международната общественост за значимостта на туризма и неговата роля за развитието на социалната, културната, икономическата и политическата сфера на обществения живот.

По данни на Световната организация по туризъм, през последните последователни години на растеж, туризмът е с голям принос за икономическото възстановяване и създаване на работни места. В световен мащаб секторът следва възходяща тенденция, която се очаква да достигне 1,8 млрд. чуждестранни туристи през 2030 година.

По повод световния ден от туристическото предприятие в Шумен са се включили в туристически форум, който се провежда от Министерство на туризма във Варна.

“На щанда, който ще представя нашия град сме изложили не само туристическите дестинации в областта, а и 3D визуализация и платформа, които от Iwalk.bg ни подариха”, каза за Strelabg.com директорът на общинското предприятие по туризъм Ваня Стоянова.

 

Подобни

Leave a Comment

16 − 16 =