Добра новина! Събраха парите за лечението на Елизабет от Шумен

„С огромна радост, вълнение и благодарности искаме да Ви съобщим, че днес получихме обаждане от дарител, който обеща да допълни липсващата сума за провеждане на лечението в Париж“, съобщиха във фейсбук групата Благотворителен базар за Елизабет.

Към момента на дарителската й сметка е постъпила сумата от 70 257 лева, а на сайта за дарения от чужбина са събрани още 13 691 лева. На 2 ноември 2018 г. Елизабет Донкова ще се подложи на преглед в болница в Париж. Френските лекари изразили мнение, че трансплантацията, която колегите им от Турция обявиха за спешна, може да се отложи с още няколко седмици.

25-годишното момиче се бори с болестта лимфом на Ходжкин от 03.12.2017 година. Семейството й избира да я лекува в клиника в Турция със собствени средства. След 8 химиотерапии доц. д-р Серкан Кескин предлага рестадиране и назначава ПЕТ скенер. Изследването показва, че туморът почти си е отишъл.

Назначават лъчетерапия, която приключва през месец май тази година. Пет месеца по-късно при следващия контролен ПЕТ скенер, заключението е за рецидив на болестта. Елизабет прави изследването през месец октомври. Медиците забелязват малки модули в левия бял дроб и подут лимфен възел в медиастиума.

Назначена е биопсия, чрез която се установява, че болестта се е върнала отново и единствения възможен вариант за нея е трансплантация на костен мозък. Необходимата сума за операцията е в размер на 200 000 лева.

Преди няколко дни в медиите и социалните мрежи стартира мощна кампания в помощ на Елизабет, която очевидно даде добър резултат. Младото момиче само пожела лавината от солидарност да се насочи към 5-годишния Йоан от Шумен, който страда от вътрешна хидроцефалия и се нуждае от операция на стойност 17 000 долара в Турция.

Състоянието му може да се влоши всеки момент, което налага бързо събиране на парите.

Можете да помогнете на Йоан, чрез превод по дарителската сметка:

BG85RZBB91551009742255

Йоан Валентин Тодоров

Райфайзен банк

Подобни

Leave a Comment

one + 4 =