Добрин Чайлев, Атака-Шумен: Най-голямата заплаха за България са неграмотните и продажни хора, а не Русия

Атака – Шумен, в лицето на общинския лидер на партията и съветник в ОС – Шумен инж. Добрин Чайлев, излезе с официална позиция по Годишния доклад за състоянието на националната сигурност на Република България през 2016 г., относно частта му за Русия!

 

Ето я и позицията на местното партийно ръководство:

„България обича Русия! Русия не е източник на регионална нестабилност!“

„Има много притеснителни данни относно – демографския срив, здравеопазването, образованието, неграмотността която е най-висока в ЕС, намаляващата продължителност на живот, заетостта, висока степен на корупция и още и още данни които показват, че пътя на развитие на страната ни не е този който би трябвало да бъде! Във външен аспект на стр. 12 и 13 четем следния текст: „Действията на Русия са източник на регионална нестабилност и заплашват нашата основна цел за единна, свободна и мирна Европа. Нарастват предизвикателствата пред сигурността най-вече в региона на Балтийско и Черно море, както и в източната част на Средиземно море, където Русия засилва своите военни способности….. За задълбочаване на кризата в отношенията спомагат интензивните опити на Русия за възстановяване и разширяване на сферите на влияние чрез действия във военната, икономическата и културната сфера, представяни в някои случаи като равноправно и взаимно изгодно сътрудничество и дори като помощ за защита на националната идентичност и суверeнитет!“

Много често мнението на обикновения българин не кореспондира и се разминава с решенията които вземат „силните политици“ на деня. Като националист, който обича нацията си и като представител на честния и трудолюбив българин, немога да се съглася с текста който е написан в доклада. Вижда се ясно играта на думи, които използват представителите на НАТО и емисарите на ЕС които идват в България за да аргументират своите действия по отношения на Русия. Те много добре разбират, че българина, православния християнин който живее в православна България, никога не би си и помислил, че Русия би могла да бъде заплаха за единна, свободна и мирна Европа. Напротив. Ние имаме една писменост, една вяра изповядваме. Имаме обща история която е подпечатана с кръвта на двата народа в борбата ни за свобода, равенство и братство.

Питаме: какво правят войските на САЩ по нашите земи? Очакваният отговор е: За да ни пазят! От кого и защо? Тези същите които „разоръжиха“ – нарязаха модерните и много без аналог танкове, ракети, самолети и намалиха числеността на БА до нивата от 1879 г., когато се създава Българската земска войска, сега са наши „благодетели“! Ами да, след като си плащаме за членството, те ще диктуват условията! ПП „Атака“ Шумен е категорично против това лицемерие, зависимост и тези двойни стандарти.

Призовавам тези, които са „зависими“ от НАТО и ЕС, да се обърнат към нашата горда и героична история, да отворят очите си и да погледнат истината, да се замислят! Към тези които казват: „Какво ще правим без НАТО и ЕС ?“. Ами, това което сме правили без тях в продължение на хиляди години и векове наред – култура, архитектура, писменост, традиции, респект и уважение с които същите те са се съобразявали и са се учили от нас! Необходим е баланс във взаимоотношенията с другите държави, както на Запад, така и на Изток!

В заключение твърдо заявявам: Най-голямата заплаха за националната сигурност на България си остават неграмотните и продажни хора, поставени във властта за да изпълняват антибългарски поръчки! Тези които предложиха да отпаднат произведения като „Родна реч“, „Даваш ли даваш Балканджи Йово“, „История Славянобългарска“, Къде си вярна ти любов народна“, „Хубава си моя горо“, „Вятър ечи, Балкан стене“, тези които затвориха модернизираните реактори на АЕЦ „Козлодуй“, за жълти стотинки разпродадоха държавни предприятия струващи около 200 млрд златни български левчета, тези които позволиха в България да има работещи-бедни, пенсионери броящи стотинките си и не само те, и не само те“!

Преди дни лидерът на “Атака” Волен Сидеров и председател на парламентарната група “Обединени патриоти”, която е част от управляващото мнозинство, поиска от премиера Борисов да редактира доклада за националната сигурност, одобрен от Министерския съвет, и внесен в Народното събрание. “Може да има намеса от страна на премиера и да бъдат редактирани тези текстове, които по един излишен и нелеп начин създават напрежение”, заяви Волен Сидеров пред партийната телевизия “Алфа”.  Той отбеляза, че “този, който е сглобявал доклада, създал проблеми на правителството дали умишлено, или заради липса на достатъчно капацитет интелектуален, може да е смесица от двете”.

 

 

 

Подобни

Leave a Comment

1 × four =