Доминация на шуменската рапира на купа „Волов“

Шумен се превърна в своеобразна столица на българската рапира за последните два дни, събота и неделя. Зала „Плиска“ стана арена на двубоите за купа „Волов“, втори кръг на купа България за деца до 11, 13 и 15 години. Организатори на състезанието са Българска федерация по фехтовка и домакините от Фехтовална академия „Волов“.

В първия ден на турнира, златото при 11-годишните момчета спечели Теодор Тодоров от „Волов“, неговият съотборник Ивелин Христов е трети, а Георги Младенов от СК по фехтовка „Шумен“ зае второто място. При момичета до 11 години Патрисия Чепишева, която също играе за „Волов“, грабна сребърен медал.

При момичета до 15 години състезателката на СК по фехтовка „Шумен“ Сара Младенова срази конкуренцията и се качи на върха на почетната стълбичка, а Анет Маринова и Александра Тодорова от „Волов“ са трети. Единственият шуменец, който успя да се пребори за медал при 15-годишните, е Виктор Лечев от СК по фехтовка „Шумен“. Той заслужено грабна среброто, макар че имаше абсолютните шансове да се окичи със златния медал.

Вторият ден на турнира за момичета и момчета до 13 години започна в 9 часа сутринта.  Едже Авджиоглу, която живее и тренира в Турция, но се състезава за СК по фехтовка „Шумен“, се нареди втора. На финала тя отстъпи на Рая Ягова от „Младост“. Боряна Кръстева от „Волов“ се класира трета в тази възрастова група. Васил Чепишев от „Волов“ успя със сетни сили да се добере до бронзовия медал, а първите места заеха състезатели на „Тракия“ от Пловдив. Доминацията на шуменската рапира през двата дни беше очевидна.

Освен като организатор на купа „Волов“, президента на шуменската фехтовалната академия Ники Николов се изяви като съдия на голяма част от срещите. Рефери бяха и неговият син и възпитаник Вичко Николов, Иван Славчев, както и Калоян Николов от СК по фехтовка „Шумен“.

Турнир по фехтовка за купа "Шумен" – момичета и момчета до 13 …

Турнир по фехтовка за купа "Шумен" – момичета и момчета до 13 години – рапира

Публикувахте от СтрелаБГ в 3 декември 2017 г.

Подобни

Leave a Comment

two × 5 =