До месец доставят дървата на хората от селата край Велики Преслав и Върбица

3 000 кубически метра дърва за огрев ще предостави тази година на хората от селата на общините Велики Преслав и Върбица екипът на ДГС-Преслав. По-голямата част от заявените количества вече са получени, остава да се доставят още 700 кубически метра, като част от тях са добити, но не са транспортирани до населените места.

Според директорът на стопанството инж. Янко Йорданов, ако времето се запази без промяна, поръчките към жителите на селата ще бъдат изпълнени в средата на месец ноември.

„Много сме доволни от съвместната си работа с ръководството на ДГС-Преслав. И през тази година заявките към селата се изпълняват регулярно“, коментира кметът на община Върбица Мердин Байрям. На среща с ръководството на горското стопанство и кметовете на населените места от общината бяха разисквани доставките на дърва за огрев в района преди началото на зимния сезон. На срещата стана ясно, че с всяка изминала година се увеличават заявките за дърва от физически лица, но въпреки това те се изпълняват.

„Винаги сме се старали да даваме с приоритет дърва за населението. От три години съм директор на ДГС-Преслав и за мен осигуряването на топлото за хората от селата е сред първостепенните ми задачи. За всички нас, служителите от стопанството, е непростимо да не доставим навреме дърва за огрев на жителите на малките населени места, в които няма борси за дървен материал“, категоричен е Йорданов.

Следващата среща между кметовете на населени места от община Върбица и ръководството на ДГС-Преслав ще бъде на 31 октомври. На нея ще се докладва как вървят доставките на дърва за огрев по селата. Събиранията се организират по идея на зам.-министъра на МЗХГ Атанас Добрев. Подобни срещи се провеждат и в останалите стопанства в системата на СИДП.

 

Подобни

Leave a Comment

5 × three =