Структури на ДПС Хитрино с подписана декларация за напускане на партията

На разширено заседание на ДПС – Хитрино днес, бе подписана обща декларация за напускане на партията. 19 от общо 20 местни организации на ДПС в Хитрино днес официално обявиха това свое решение. От ДПС си тръгват още 14 от всичките 15 общински съветници, както и 16 от общо 18-те селски кметове в общината.

Това обяви на специална пресконференция Сабия Таир, кмет на с. Каменяк.  Минути след заседанието беше даден брифинг, на който присъстваха всички кметове, съветници и членове, подписали декларацията. Те бяха категорични, че това решение е взето доброволно и лично, без натиск от ничия страна.  Мотивите, които се посочват в декларацията бяха: несъгласие с провежданата политика от страна на централното оперативно бюро и областното ръководство на ДПС, както и изключването на кмета Нуридин Исмаил и вече бившият председател Мустафа Ахмед.

Напусналите изразиха своето възмущение от факта, че при подреждане на депутатските листи, не се вземат под внимание решенията на местните и общински структури на ДПС. Бившите активисти  определиха начина на управление на партията като авторитарно и поясниха, че напрежението започна още преди две години, когато Кметът на община Хитрино не бе допуснат да се кандидатира за Председател на Областната структура на ДПС. Заради този авторитарен стил на работа ДПС загуби в Шуменска област 20 000 гласа, а в страната отливът беше от 170 000 гласа, припомниха присъстващите на пресконференцията кметове и общински съветници.

Присъстващите на пресконференция посочиха и факта, че временно изпълняващата длъжността председател – Севджан Акиф, не е правила опити поне веднъж да събере общинската структура.  В отговор на въпроса към коя политическа сила ще се ориентират, присъстващите отговориха, че в момента остават независими и заедно със своите избиратели ще решат този въпрос в бъдеще.

Подобни

Leave a Comment

ten − 9 =