Драматично-куклен театър “Васил Друмев” търси таланти

Театралната студия към Драматично-куклен театър „Васил Друмев” и Сдружение „Нова българска драма” обявява прием на студийци над 14 годишна възраст за настоящия театрален сезон 2017/2018 г.

Всички изкушени от театъра могат да се срещнат с преподавателите и членовете на Студията на 14 октомври 2017 г. /събота/ от 10.30 часа в камерна зала на театъра, когато ще се проведе първата сбирка за сезона.

Театралната студия бе възстановена през есента на 2003 година. Вече четиринадесети сезон млади хора, проявяващи по-задълбочен интерес към театралното изкуство под вещото ръководство на своите преподаватели изучават етапите в усвояването на театралния занаят. “Актьорско майсторство за драма”, ”Художествено слово”, “Актьорско майсторство за куклен театър”, ”Техника на говора”, “Музикална култура”, “Сценично движение и танц”, ”Теория на драмата и история на театъра” са част от предметите, включени в програмата на Студията.

За изтеклия период студийците активно участват и осъществяват няколко продукции и спектакли: Годишна продукция „Докосни мечтата си!”, спектаклите „Морско синьо” и „Бяла приказка” от Валери Петров, поетичен спектакъл „Душа”, детския куклен спектакъл “Кучето, което не знаеше да лае” по Джани Родари, „Тримата братя и златната дюля” от Кольо Карагеоргиев. Участват нееднократно и печелят отличия в престижни фестивали и конкурси.

За записвания и повече информация – тел. 800 275 и на място в театъра.

Подобни

Leave a Comment

1 × 4 =