Дует “Маргаритка” от Смядово с бронзови отличия от Националния конкурс “Път към славата”

Дует “Маргаритка” от гр. Смядово си спечели бронзови медали от Шестото издание на Националния конкурс “Път към славата”, който се проведе преди дни в София. Малчуганите Гергана Желязкова и Кристиян Стефанов се представиха с песните „Детски спомен“ и „Bandera Blanca“, в категория „Вокал“ – втора възрастова група /8-10г./.

Конкурсът е под патронажа на Янка Такева, която е председател на Синдиката на българските учители. За успешното му реализиране съдействат Министерство на образованието и науката, Регионален инспекторат по образованието – София и Дом на културата „Средец“. Директор на конкурса е г-жа Снежана Полихронова – Кърнолска. Арт център „Кърнолски“ от 1988 г. насам се занимава с организирането на национални и международни конкурси и фестивали в областта на детското и младежкото изкуство.

Ръководителите на ДВГ „Маргаритка“  Димитричка Димова и Стоян Шайков пък бяха наградени с дипломи за висок професионализъм в категория „Вокал“. Следващото участие на Гергана и Кристиян е през месец март, на сцената на Международния конкурс за изпълнение на испанска музика „Abaniko“ в София.

Подобни

Leave a Comment

2 × 1 =