Духовно училище „Нювваб” в Шумен изпрати своя Випуск 2018

С пожелание „На добър час!“, с усмивки, вълнения и палитра от емоции, преди броени дни беше изпратен поредният випуск на Духовно училище „Нювваб“ в Шумен. Официалното тържество по случай завършването на Випуск 2018 се е състояло в двора на училището, информират от Главно мюфтийство.

На празничното събитие са присъствали заместник-главният мюфтия на мюсюлманите Ахмед Хасанов, заместник-ректорът на Висшия ислямски институт в град София доц. д-р Мустафа Джанлъ, районният мюфтия на град Айтос Селятин Мухарем, районният мюфтия на град Сливен Акиф Акифов, районният мюфтия на град Добрич Билял Дарджан, районният мюфтия на град Шумен Месут Мехмед, бизнесмена и спомоществовател Мустафа Осман, както и много родители, бивши преподаватели и възпитаници налюбимото  училище. За доброто настроение на всички присъстващи е подготвена и представeнa забавна литературно-музикална програма.

В самия край на тържеството на абитуриентите са връчиха почетни грамоти, заслужени награди, а след това са си направили общи снимки, които да съхранят спомените на завършващите школото.

Преди дни ДУ „Нювваб“ обяви на страницата си в интернет условията си за прием на ученици за учебната 2018/2019 г. Училището предлага: безплатно общежитие и храна; курсове за подготовка за ДЗИ и кандидатстване във ВУЗ; при успех над 4,50 на учениците се отпускат стипендии, а на тези с успех над 4,50 през целия курс на обучение, се заплаща такса за шофьорски курсове.

Подаването на документите се осъществява от 15 юни до 31 август. Първото класиране е на 27 юли, а второто – на 31 август 2018 г.

Снимка: Главно мюфтийство

 

Подобни

Leave a Comment

10 + fifteen =