Д-р Атанасов: Тръгвам си притеснен за бъдещето на МБАЛ-Шумен

Извънредното общо събрание на акционерите в  „МБАЛ-Шумен“ АД  днес взе решение досегашният изпълнителен директор на болницата д-р Атанас Атанасов да бъде заменен на поста от д-р Димитър Костов, който управлява ДКЦ-1.  Решението е гласувано при кворум от 91%, съобщи пред журналисти адвокат Петков.

Любопитното е, че няколко от присъстващите са гласували с „въздържал се“. Един от тях е кметът на Нови пазар Ивайло Камаджиев, който по-най бързия начин се изниза от сградата след края на събранието, очевидно не желаейки да застане очи в очи с журналистите.

“Не си тръгвам огорчен, а по-скоро съм притеснен за бъдещето на лечебното заведение и като цяло на болничната помощ в област Шумен“, заяви след събранието д-р Атанасов. По думите му, начинът за излизане от това тежко финансово състояние е, или глобална промяна в модела на финансиране, или трябва да бъдат спрени дейностите на структурите, които реализират загуби. Според него, това не трябва да се прави, защото има здравна необходимост от тези структури и трябва да се търси начин да бъдат стабилизирани.

 

Паралелно със събранието на акционерите в „МБАЛ-Шумен“ АД , на протестен митинг във вътрешния двор на лечебното заведение се събраха десетки медици, за да поискат ясни и точни отговори за финансовото състояние на болницата, както и да получат уверения за перспективите пред персонал и пациенти. Митингът се организира от КТ „Подкрепа“ и КНСБ.

 

Подобни

Leave a Comment

fifteen − 2 =