Един малко по – различен поглед над “водната криза” в Шумен

Защо сте толкова злобни, защо позволихте егоизмът да ви стане морален показател?

Кой направи кризата – КРИЗА?

Не спирате да раздавате „правда“ и „присъди“ седнали зад монитора. Обвинявате и сочите с пръст, а погледнахте ли себе си?

Да, неприятно е при липсата на толкова важен ресурс като водата. Да, проблемът не е от днес, нито от вчера, но защо се „надигнахте“ сега, и срещу кого?

Обвиняем“ номер 1 – Шефът на ВиК-Шумен

Каква е вината на човекът, който оглави дружеството преди по-малко от година?
Нима с идването си в Шумен, той донесе неизгодно подписани договори, „черната каса“, която е обществена тайна и обслужваше лица от предишната управа на града? Той ли причини авариите по водопреносната мрежа? Той ли прояви безстопанственост в продължение на десетки години?

– Не, не беше той!

Вие сещате ли се кой беше директор на ВиК-Шумен от 1985-та до 2016-та година? Кой и какво направи за това дружество през тези 35 години?! Сетете се!

„Обвиняем“ номер 2 – Областният управител
Фигури, които са част от политическият живот на Шумен към днешна дата, публично потърсиха сметка от областният управител на града. Бяха зададени въпроси от типа „Къде е сега, защо не е тук при аварията, защо е на бюрото, а не е обул гумените ботуши и т.н.?“

Какво е ролята на областният и трябва ли всеки, заемаш тази длъжност да има ботуши тип „рибарски“, за да обикаля заедно с популисти и да снима всяка локва в града? Направи ли това, което се изисква от заеманата от него длъжност областният управител на Шумен – направи го.

– Инициира работна среща за обсъждане и координиране на необходимите действия и превантивни мерки от страна на институциите във връзка с обявеното от ВиК – Шумен спиране на водата за извършването на планирани ремонтни действия по довеждащия водопровод от язовир „Тича“;
– Последва повторна среща на институциите за последно уточняване на всички предстоящи действия в дните на ремонта.

Обвиняем“ номер 3 – Кметът на Шумен
Няма как да се случи нещо в Шумен и кметът да не е „виновен“ за това. Ако съдим по думите на някои от „вещите коментатори“ , можем да стигнем до извода, че кметът е виновен и за още:
Пожарите в Австралия, отказът на принц Хари и Меган Маркъл от кралският статут, раждането на зелено куче в Северна Каролина, неадекватният стайлинг на Каракачанов и много др. Надявам се, че все още можете да мислите разумно и да върнете лентата малко назад. Любомир Христов е кмет от 2016-година. От тогава ли започнахте да пиете поливна вода, от тогава ли започнахте да плащате сметки от над 3 лева за кубик, преди 2016-та нямаше ли аварии и безводни дни в Шумен?

А какво да кажем за обикновените хора, които по един или друг начин са свързани с дружеството?
Днес, на 17-ти мина инкасаторката, която отчита водомерите и ми разказва с недоумение:
Още от сутринта ми тръгна така, че… Питат ме защо отчитам, след като нямало вода, луда ли съм била, някъде не ме пуснаха до водомера… Абе страшна работа. Ходи обяснявай, че си вършиш работата и просто си изкарваш заплата, за да си храниш децата.“

Да и тази жена има вина сигурно, и тя е участвала в тайна операция „Да оставим шуменци да миришат“… – Как не ви е срам бе, хора?!

Ами, хайде да отидем ако искате до някой изкоп, където има едни момчета, които си нямат друга работа и за това се ровят там в калта да търсят едни тръби и да им дадем малко акъл тип – „Глей, как са прай“.

Отвратена съм, нагледах се и се наслушах на отношение. Вече май сте забравили, кое ни е правило велик народ през годините – толерантността, емпатията, желанието да помогнем, да отворим вратите си за всеки – все неща, които днес са станали много, много далечни.
Когато дойде водата се изкъпете и търкайте по-здраво, току-виж успеете да изтриете лошотията от себе си!

ПАКЛОН ДО ЗЕМЯТА ПРЕД ВСИЧКИ ОНЕЗИ МЪЖЕ, КОИТО ДОКАТО НИЕ МЪРМОРЕХМЕ СИ СВЪРШИХА РАБОТАТА ОТЛИЧНО. ВЪПРЕКИ СТУДА, КАЛТА, УМОРАТА И НЕЧОВЕШКИТЕ УСЛОВИЯ – УСПЯХА!

Подобни

Leave a Comment

eleven + 9 =