Един надрусан, един напушен и един тракторист без книжка шестваха по пътищата в Шуменско

Двама водачи са установени на територията на ОДМВР – Шумен да управляват по въздействието на наркотични вещества, а един е хванат да кара трактор без да има книжка. Това информират от Областна дирекция на МВР. Около 21:48 часа на 6 април на ул.“Владайско въстание“ в Шумен за проверка бил спрян водач на лек автомобил Пежо 307 с търговищка регистрация. Зад волана бил К.М./34г./ от село Буйново, обл. Търговище. Тестван е с дръг тест. Отчетено било наличие на амфетамин и метамфетамин. Водачът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в РУ- Шумен.

Час по късно за проверка на същото място в града бил спрян водач на Ауди „А4“ с шуменска регистрация.  Автомобилът бил управляван от 25-годишният местен жител  Н.Н. Водачът бил тестван за шофиране след употреба на наркотични вещества. Тестът отчел  положителна проба на наличие на канабис. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен за шофиране след употреба на наркотични вещества.

На шести април за проверка на ул.“Марица“ в село Тимарево бил спрян водач на колесен трактор  ЮМЗ 6 Л с шуменска регистрация. Зад волана бил собственикът му  и местен жител М.Я./47г./. Мъжът не представил свидетелство за управление на мпс, а след справка станало ясно, че не притежава свидетелство за управление. И за трите престъпления е образувано бързо производство.

Подобни

Leave a Comment

20 − 15 =