Езиковата гимназия в Шумен се сдоби с нов фитнес кът на открито

Профилираната езикова гимназия “Никола Й. Вапцаров” в Шумен вече има нов фитнес кът. Спортните съоръжения са монтирани в двора на училището, като достъпа на учениците до него е свободен.

Поставянето на фитнес уредите е реализирано благодарение на кампанията на ПУДООС и МОСВ в рамките на второто издание на конкурса “Обичам природата и аз участвам”. Гимназията е спечелила финансиране по Националната кампания “За чиста околна среда” в рамките на 5 хиляди лева. Общата стойност на всички съоръжения възлиза малко над 6 хиляди лева, а разликата е поета от бюджета на училището., която е на стойност 5 000 лева,а общата цена на всички съоръжения възлиза малко над 6 000 лева, като разликата в сумата е била поета от училището.

“Срокът за реализация на проекта е до октомври. Ние вече поставихме фитнес уредите и предстои в най- скоро време да се монтира нова маса за тенис. Идеята ни е чрез този фитнес да поставим начало на спортните дейности на открито за децата в нашето училище”, каза за strelabg.com директорът на училището Георги Георгиев.

Уредите са доставени от фирмата “Парколенд”, която е вносител на оборудване за стрийт фитнес на реномираната европейска компания Starmax Outdoor Fitness Center.

Подобни

Leave a Comment

1 × four =