Екипи на пожарната се отзоваха на 5 сигнала за произшествия през изминалото денонощие

През изминалите 24 часа екипи на пожарната в област Шумен са реагирали на пет сигнала за различни произшествия. Това съобщават от Областна дирекция на МВР – Шумен. В 11:10 часа на 23 юли е получено съобщение, че в частен дом в село Ивански има стършели. На ул.“Лом“ пристигнал екип. След оглед било установено, че стършелите са проникнали на покрива на къщата, където изградили пита. Обработени  са с препарат.

В 16:58 часа на 23 юли е получен сигнал за пожар в жилище на улица“Дедеагач“ в Шумен. При пристигане на екипа било установено, че собственичката на жилището е забравила храна във включена електрическа фурна на печка и легнала да спи. Пламъците са погасени. Унищожена е печката, опушени са 60 кв.м стени.

Друг екип на пожарната е оказал съдействие малко след полунощ на 24 юли за пренасяне на болен мъж от апартамент на втори етаж на ул.“Северна“ в Шумен до линейка на ЦСМП.

Погасени са два пожара в сухи треви- в землището на село Каспичан и в село Ново Янково. За гасенето на двата пожара са ползвани близо 3 тона вода. Пламъците са тръгнали от небрежно боравене с огън на открито. Не са допуснати материални загуби.

 

 

 

 

Подобни

Leave a Comment

seven − 6 =