Екоинспекцията отбелязва ударно Европейската седмица на мобилността

РИОСВ – Шумен организира редица инициативи по повод Европейската седмица на мобилността, която ще се проведе от 16 до 22 септември. Tемата на кампанията тази година  е „Мултимодалност“, а мотото – „Комбинирай, движи се“.

На 19-ти септември експерти  от инспекцията ще изнесат открит урок в  СУ „Васил Левски“ в град Нови Пазар. Същият ден ще посетят и детска градина „Калина малина“ в града.  В ОУ „Княз Борис I“ в град Шумен,  на 20-ти септември, ще се проведе  надпревара с  колела, ролери и други забавни игри.

По инициатива на община Каспичан, на 21-ви септември ученици от СУ „Панайот Волов“ ще посетят Автоматичната измервателна станция  за измерване качеството на атмосферния въздух в града.

Кампанията дава възможност да се представят алтернативни начини за устойчива мобилност на жителите на градове и да се предизвика промяна на поведението към устойчиво придвижване. Европейска седмица има за цел да ангажира общинските власти и други организации в търсене на въздействие върху проблемите на мобилността и градския транспорт, както и да подобри общественото здраве и качеството на живот.

 

Подобни

Leave a Comment

seventeen − 4 =