Ердоган: Нашите студенти в чужбина се завръщат в Турция като агенти на Запада

„Нашите студенти са изпращани в западните университети с цел да придобият научни знания, но те се зареждат с културата на Запада и се завръщат в Турция, загубили личността си. И вместо да пишат рецепти и стратегии за спасение на страната си, те се оказват доброволни агенти на Запада. Целта е да се сдобием с познанията на западната наука и с обучени човешки ресурси, полезни за държавата ни, които да я спасят от колапса“, заяви Реджеб Ердоган на среща с фондация на турци в Ню Йорк и обвини студентите в чужбина, че се завръщат като агенти на Запада в Турция, вместо като спасители на родината.

Всичките 4 деца на Ердоган са получили образованието си в Америка и Англия благодарение на стипендиите на бизнесмена Ремзи Гюр. Дъщеря му Сюмейе е завършила политически науки и социология в университета в Индиана, а магистратурата си в Лондон.

След дипломирането си в ислямската гимназия синът Билал учи в Харвард, става стажант и остава на работа в Световната банка, а после поема пост в един от водещите изследователски институти Брукингс във Вашингтон.

През 2005 г. Билал си купува апартамент в Мериленд за 261 500 долара. Другият син Бурак също със стипендията на мощния текстилец завършва икономика в Лондон, а с медицински доклад е освободен от военна служба. Малката дъщеря Есра се дипломира в университета в Индиана, а следдипломната й квалификация е в Бъркли, Калифорния.

Подобни

Leave a Comment

16 − 9 =