Жена на 92 години и мъж на 61 от Велино бяха брутално пребити заради 20 лева (Снимки и видео)

 

За дръзкото посегателство сигнал в дежурната част на областната дирекция е приет в 03:45 часа на 13 януари. Съобщено било, че в частен имот на ул.“ Иван Вазов“ в шуменското село Велино след взлом на дворна и входна врата са влезли трима неизвестни мъже и нанесли побой над мъж и жена. Към адреса незабавно са насочени полицейски екипи и екип на спешна помощ. Изяснено било, в жилището на 92-годишната жена са влезли непознати, като единият от тях отправил заплахи с нож към 61-годишен мъж, който живеел на адреса. Нанесен му е побой. Влезли и в друга стая, в която спяла възрастната жена, ударили я няколко пъти в областта на лицето. От 92-годишната и 61-годишния мъж, който полагал грижи за нея поискали да им бъдат дадени всичките пари, с които разполагат. В къщата, в която жената живее при тежки битови условия „апашите“ намерили 20 лева. Взели парите, напуснали имота и поели в неизвестна посока.

В областта на лицето на мъжа е нанесена порезна рана, имал и хематоми в областта на лицето. Проведени са незабавни действия за установяване на извършителите. Криминалисти от районното управление в Шумен започнали работа по няколко версии. Проведените активни и целенасочени действия дали резултат. Шест часа по-късно в полицейското управление е задържан 27-годишен криминално проявен мъж от Нови пазар. Час по-късно са задържани още трима мъже- 23-годишният му брат, 44-годишен мъж от Шумен и 20-годишен с постоянен адрес в областния град. Задържани са за срок до 24 часа. Разпитани са. Установено е, че при извършването му 44-годишният мъж е останал вън от дома. Случаят е докладван на дежурен прокурор в Окръжна прокуратура- Шумен. Задържаните са криминално проявени. 27-годишният е известен на полицията с кражби, обсебване, проникване в чуждо жилище, осъждан е 8 пъти, като освен за кражби има присъди за нанесена телесна повреда и грабеж на мъжка чанта.

Брат му е автор на 11 кражби, телесна повреда по хулигански подбуди и унищожаване и повреждане на чуждо имущество. 44-годишният шуменец е осъждан за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол над 1,2 промила и за присвояване на чужда движима вещ. В досието си 20-годишният роден в Бургас, адресно регистриран в Шумен има регистрации за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, установяван е да управлява нерегистрирано по надлежния ред моторно превозно средство. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 198 ал. 1 от НК продължава под надзор на компетентната прокуратура.

Снимки и видео: ОД на МВР-Шумен

Подобни

Leave a Comment

five × 1 =