Жестоко убийство на куче в центъра на село Салманово

Джена, най-доброто куче, което почти всеки жител на с. Салманово познава вече го няма. Няма го, защото е било убито по особено жесток начин.

На страшната гледка се натъкнала Ивелина Петрова, която е собственик на магазин в центъра на селото и през годините се е грижила за четириногото. Тази сутрин тя намерила Джена с голяма огнестрелна рана в стомаха, агонизирайки цялато в кръв.

Ивелина грабнала кучето, за да го заведе при ветеринар, но уви не могли да му спасят живота.

“Кучето роди наскоро. Палетата са в приюта и се грижат за тях. Кастрирахме Джена преди 4 дни, преди 2 дни я взех отново и се възстановяваше, но беше трудно подвижна заради операцията. Тя не беше просто бездомно куче, а кучето на цяло Салманово, защото бе много добра, игрива и дружелюбна. Има си къщичка точно на центъра до магазина. Гледахме си я, хранихме я и много я обичахме. Не мога да проумея, кой е толкова жесток, за да причини такова нещо на беззащитно същество. Днес убиха куче, а утре ще посегнат и на човек…”, коментира Ивелина.

“Обадих се на 112, но ми казаха, че няма Зоополиция. Няма да оставя нещата така. Не може да се разхождаш с пушка и да убиваш, било то и животно”, добави тя.

 

Подобни

Leave a Comment

fifteen + eighteen =