Жители на Нови пазар се оплакват от студ и мръсотия в градската поликлиника

Жители на Нови пазар се свързаха с нас, за да ни покажат, какви са условията в общинската поликлиника, която обслужва пациенти от града и близките села.

Един от най-големите проблеми, пред който са изправени родителите, които водят децата си на преглед в лечебното заведение е студът.

„През студените месеци на годината, редовно водя малката си дъщеря при личния лекар. Тя е на 2 годинки и е с по-слаба имунна система. Разбира се има и доста други, който чакат пред кабинетите. Това чакане е истински ад, когато си с болно дете и се налага да стоиш в студените коридори и то на течение. Лошото е, че не е единичен случай, а е постоянно.“, разказва Бистра от Нови пазар.

Другият проблем, за който споделят хората е мръсотията.

„Недопустимо е пред поликлиниката да е такава мизерия. Цялата сграда е заобиколена от боклук, който уж почистват от време на време, но той е там и се вижда навсякъде, като започнем още от входа“, коментира Страхил Вичев.

  

За коментар потърсихме и кметът на Нови пазар Ивайло Камаджиев:

„Тези боклуци отпадъци явно се изхвърлят от наемателите на лекарските кабинет. Ще изпратим инспектори, за да видят за какво точно става въпрос и от къде идва тази мръсотия. А относно отоплението сме заложили средства от бюджета на общината за 2018-та година, с които ще закупим шест климатика и ще преградим с алуминиеви прегради стъпалата от коридорите, за да стоплим поликлиниката и пациентите“.

Подобни

Leave a Comment

13 + 16 =