Житни посеви и сухи треви горяха в Шуменско

Пожар обхвана житен масив в кв. Мътница. Сигналът е получен в 15:25 часа вчера, съобщават от Областна дирекция на МВР – Шумен.

Пристигналите на място два противопожарни екип заварили посеви с пшеница, обгърнати в пламъци. По данни на собственика на масива пожарът тръгнал след късо съединение на далекопровод, който преминава през житния блок. Пламъците обхванали 85 декара посеви. Пожарът бил загасен с помощта на 7 тона вода. Спасени са  65 декара с пшеница.

Огнеборци от Нови пазар са реагирали на два сигнала за пожари в сухи треви. Първият бил получен в 13:57 часа за пожар в село Зайчино ореше. Пламъците, предизвикани от небрежност при боравене с огън на открито са погасени с 200 л. вода. Веднага след това са пратени на пожар в суха трева в село Каспичан до Стопанския двор. Пожарът е загасен с 1 тон вода, не са допуснати материални загуби.

На още два сигнала за пожари в сухи треви са реагирали огнеборците във Смядово и Върбица. Погасени са пожари в землището на Върбица и в контейнер за смет на ул.“Ришки проход“ в гр. Смядово, като и двата са без нанесени материални щети. Пожарът в сухите треви е погасен с тупалки, а за гасенето на другия е използвана вода.

Подобни

Leave a Comment

8 + 3 =